نوجوانی
مسئله نوجوانی که امروز در سراسر جهان احساس میشود نیازمند به توجه است. که باید با مواجه شدن با آن واقعیت یابد. مواجهه باید شخصی باشد، اگر قرار باشد نوجوانان زندگی و احساسِ زندگی داشته باشند به بزرگسالان نیاز است.
اگر بزرگسالان از مقام خود کنارهگیری کنند، نوجوان بـه گونهای زودرس و در یک فرآیند کاذب به بزرگسال تبدیل میشود.
نوجوانان به طور معمول تصور میکنند زندگی به اندازه کافی سریع پیش نمیرود، اما در عینحال مایلند سرعت آن کم شود.
به عقیده وینیکات، نابالغ بودن، یکی از عناصر اساسی سلامتی و ارزشمند در دنیای نوجوانی است. این لحظهای است که هیجانانگیزترین ویژگیهای تفکر خلاق، احساس جدید و تازه و ایدههایی برای زندگی نو مییابیم.
یک توصیه به جامعه میتواند این باشد:
به خاطر نوجوانان و چون نابالغ هستند، با سپردن مسئولیتهایی به آنها که هنوز جزو مسئولیت آنها نیست به آنها اجازهٔ ظهور و کسب یک بلوغ کاذب را ندهید هر چند شاید آنها برای رسیدن به آن بجنگند.
نوجوانی هم دورۀ ارزیابی و هم دورۀ پیش بینی است و سردرگمی برای پسر یا دختری که دوران بلوغ را میگذراند طبیعی است و این یک بیماری نیست.و این موضوع مربوط به خمودگی یا افسردگی نیست بلکه یک برهه ضروری و غیر قابل فشرده شدن است.
یکی از مشکلات عود کننده نوجوان وحشت از احساس تسلیم شدن به شیوه زندگی بزرگسالان است که به طور موقت او آن را طرد میکند، زیرا زندگی بزرگسالان به هیچ وجه جالب نیست.
تاکنون او فرصتی برای درک تفاوت بین سازش و مصالحه نداشته است و در واقع نوجوانان با رفتارخود، آسیبشناسی روانی بزرگسالان را آزمایش میکنند.
میتوان فهرستی از آنچه شاید نیازهای نوجوانان را منعکس کند تهیه کنیم:
۱.نیاز به اجتناب از راه حل کاذب، نیاز به احساس واقعی بودن یا تحمل فقدان هر گونه احساس.
۲.نیاز به سرپیچی در شرایطی که با استقلال آنها موافقت شده و میتوان اطمینان داشت که موافقت میشود.
۳.نیاز مکرر به تحریک جامعه به گونهای که ضدیت و خصومت جامعه آشکار شود و با خصومت پاسخ داده شود.
فقط یک درمان برای نابالغی دوران نوجوانی وجود دارد و آن گذشت زمان و رشد در راستای بلوغی است که زمان به ارمغان میآورد.
نابالغی جزء گرانبهای دنیای نوجوانی است. گذشت زمان منجر به ظهور فرد بالغ میشود، این روند را نمیتوان تسریع یا کندتر کرد گرچه برخورد ناشیانه در واقع میتواند آنرا در هم شکند و از بین ببرد.
برگرفته از کتاب کلینیک دونالد وینیکات ، ترجمه دکترحسین بقولی و همکاران. انتشارات ارجمند
دیدگاهتان را بنویسید