مرکز مشاوره روان تحلیلی ایرانیان

تاریخچه و معرفی مرکز

تلاش‌های دکتر محمد صنعتی در ادغام اندیشه‌های روانکاوی با روانپزشکی در جهت پیدایش روانپزشکی پویا و جامعه نگر در ایران متمرکز شد. هدف نزدیک‌تر شدن به رویکردی زیست شناختی، روانشناختی و جامعه شناختی به روانپزشکی و تغییررویکرد درمانی صرفاً دارویی بود. در دورانی که روانپزشکی فقط تشخیص چند علامت و درمان دارویی بر اساس علایم بود.

نخستین دوره، در سال ۱۳۷۷ برای دستیاران روانپزشکی، آموزش مفاهیم بنیادی روانکاوی در انستیتو روانپزشکی تهران توسط ایشان برگزار شد و با نگارش مقالات تحلیلی، مصاحبه‌ها در نشریات عمومی و رسانه‌ها که در آن زمان بی‌نظیر بود، آموزش همگانی آغاز گردید.

گام بعدی تربیت مدرس برای آموزش رواندرمانی در مراکز آموزش روانپزشکی بود که با تلاش چند ساله خانم دکتر مهدیه معین دوره فلوشیپ رواندرمانی با عبور از موانع بسیار به تصویب رسید و همزمان با نخستین کنگره رواندرمانی پویا و روانکاوی در سال ۱۳۹۴ به اجرا درآمد. به دنبال آن با همت همکاران علاقه‌مند انجمن رواندرمانی ایران تاسیس شد. در سال‌های ۱۳۹۵ الی ۱۳۹۷ آموزش کلاین و پست کلاین به صورت شاخص‌تر به رسمیت شناخته شد.

 این مرکز امتداد کاری‌ست که در دانشگاه علوم پزشکی تهران متمرکز بوده است. رواندرمانی تحلیل تقریباً برابر است با رواندرمانی روانکاوانه تقریباً برابر با رواندرمانی دینامیک تقریباً برابر با رواندرمانی یا psychoanalysis.

مخاطبین این رشته در ایران روانپزشکان و روانشناسان و مشاورین است.

در اواخر قرن ۱۹ روانکاوی با فروید شروع و اوایل قرن بیستم با کتاب تعبیر رویا به عموم مردم شناسانده می‌شود که بیشتر به ناخودآگاه اشاره می‌کند. انسان سراسر اراده و آگاهی نیست. در نیمه اول قرن بیستم روانکاوی به خوبی به مردم شناسانده شد.

فروید با تاکید بر پدیده ادیپ( تعارض همان خاص ناخودآگاه( ناهوشیار)  کودک به تملک والد ناهمجنس خود و در عین حال دوری و رقابت با والد همجنس خود است که باید به شکل مناسب حل شود تا فضا برای همانند سازی کودک با والد همجنس خود ایجاد شود.)  که در سنین ۳ تا ۵ سال است، نقش پدر بسیار پررنگ بود و سنین صفر تا ۳ سالگی خیلی مهم تلقی نمی‌شد.

ملانی کلاین یکی از افراد سرشناس که در اروپا و انگلیس بسیار تاثیرگذار بود به شدت روی روابط مادر با فرزند متمرکز است و اولین love object کودک را مادر معرفی می‌کند. رابطه مادر و کودک بیشترین تاثیر در شخصیت آینده کودک می‌گذرد و جهان توسط مادر به کودک معرفی می‌شود. به اولین رابطه  object relations گفته می‌شود به این معنا که انسان رابطه جو متولد می‌شود.

 در واقع فروید کودک درون فرد را کشف کرد و کلاین نوزاد درون آن کودک را کشف کرد.

 روانکاوی فرویدی classical psychoanalysis گفته می‌شود و تاکید بر این دارد که انسان سرشار از غریزه متولد می‌شود و کاملاً متفاوت از نظریه کلاین است که گفته می‌شود انسان رابطه جو به دنیا می‌آید و فقط غریزه نیست و بر وجود ایگو تاکید می‌کند. دو شاخه اصلی object relations خانم ملانی کلاین و پست کلاین و شاخه‌ی دیگر مکتب مستقل ات که می‌گویند نه کلاینی است و نه فرویدی، وینکات و…  که تفاوت‌های خیلی مختصری در تئوری ها دارند.

 تعداد زیادی از مردم از ۲ الی ۴ سال درمان عمیق تحلیلی با هفته‌ای یک الی دو بار بهره بسیار می‌برند و سرمایه‌گذاری برای زندگی فرد است. علاوه بر آن در گروه درمانی، زوج درمانی، مشاور قبل از ازدواج، کار با با تروما، برنامه آموزشی مادر و کودک کاربرد دارد. که در این مرکز انجام می‌شود.

 مرکز روان تحلیلی ایرانیان با هدف آموزش و پرورش مدرس و درمانگرانی متخصص در زمینه روانکاوی object relation و درمان اصولی بیماران با رویکرد روان درمانی تحلیلی و پویا با بهره‌گیری از نظریه‌های کلاینی و پست کلاینی توسط اساتید حاذق و متخصص در این زمینه بنا نهاده شده است.

برای ارتباط بیشتر با مرکز روان تحلیلی ایرانیان با سرکار خانم مهدیه وهیب به عنوان مدیر اداری (Office Manager) در ارتباط باشید.