مرکز روانکاوی دکتر محمد صنعتی

دکتر محمد صنعتی

روان پزشک و روان درمانگر روانکاوانه

مدیر برنامه فلوشیپ دانشگاه علوم پزشکی تهران

دانشیار دانشگاه تهران

بیوگرافی محمد صنعتی

دکتر محمد صنعتی در سال 1324 در شهر اصفهان به دنیا آمد. دکتر محمد صنعتی در حال حاضر به عنوان روان پزشک، نویسنده، منتقد ادبی و دانشیار دانشگاه تهران در حال فعالیت است. دکتر صنعتی تحصیلات متوسطه را در دبستان و دبیرستان هدایت و سعدی گذراند. در سال 1349 از دانشگاه پزشکی دانشگاه تهران در رشته پزشکی فارغ التحصیل شد. دکتر محمد صنعتی در سال 1354 برای دریافت تخصص در روانپزشکی و روانکاوی به لندن نقل مکان کردند. در سال 1983 به عضویت رویال کالج روانپزشکان انگلستان در آمدند.

دکتر صنعتی در سال 1364 به ایران بازگشتند و تا هنگام بازنشستگی عضو هیات علمی گروه روانپزشکی دانشگاه تهران بودند. در سال 1994 بخاطر آموزش و گسترش روانپزشکی، رویال کالج روانپزشکان عضویت ممتاز (فلوشیب) کالج را به ایشان اهدا کرد. دکتر صنعتی از پایه گذاران آموزش روان درمانی تحلیلی هستند که در  مرکز روانکاوی دکتر محمد صنعتی انجام می‌گردد.

دکتر محمد صنعتی با تجربیات بسیاری که در زمینه روانپزشکی و روانکاوی داشتند در تلاش بودند که روانپزشکی پویا و جامعه‌نگر را در ایران ترویج دهند؛ از این رو مرکز روانکاوی دکتر محمد صنعتی را با هدف نزدیک تر شدن به رویکردی زیست شناختی، روانشناختی و جامعه شناختی به روانپزشکی تاسیس کرد. تا آن زمان رویکرد درمانی روانپزشکی صرفا متکی به دارو بود. دکتر محمد صنعتی با برگزاری دوره ها رواندرمانی روانکاوانه تغییری در این رشته ایجاد کرد. در حال حاضر دکتر محمد صنعتی یکی از ناظرین علمی مرکز روان تحلیلی ایرانیان هستند و خود شخصا دوره‌هایی را برای روانشناسان و روانپزشکان برگزار می کنند.

دکتر محمد صنعتی از چهره‌های شناخته شده در جامعه جهانی روانپزشکان و روانکاوان هستند و تنها پزشک ایرانی‌اند که از طرف انجمن بین المللی روانکاوی «IPA» در سال 2019 جایزه خدمات فوق‌العاده شایسته به روانکاوی (Extraordinarily Meritorious Service to Psychoanalysis Award) را دریافت کرده.

فعالیت‌های ادبی دکتر محمد صنعتی

دکتر محمد صنعتی در دیگر حوزه های ادبی فرهنگی و هنری نیز با نگاهی روانکاوانه فعالیت‌های برجسته داشته‌اند و در این عرصه کتاب‌های مهمی را به چاپ رسانده‌اند. یکی از این آثار مهم (هدایت و هراس از مرگ) است که به عنوان یک منبع برای شناخت هدایت استفاده می‌شود.

از جمله این آثار ارزشمند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد

  • فصلنامه ارغنون ویژه نامه مرگ
  • زمان و نامیرایی در آثار تارکوفسکی
  • تحلیل‌های روانشناختی در هنر و ادبیات
  • نوشتن چندین فیلنامه برای صدا و سیما ایران از جمله خانه قمر خانم
  • فرجام کین خواهی کیخسرو