نظریه تکنیک بازی درمانی ملانی کلاین
ملانی کلاین (Melanie Klein) به عنوان یک روان تحلیل گر ،روش روان تحلیل گری را برای حل تعارض های درونی کودکان بکار برد. او از روشی کاربردی به نام« تکنیک بازی» برای کودکان استفاده می کرد که امروزه گسترش و تنوع بسیاری پیدا کرده است و پایه و اساس بازی درمانی امروزی را تشکیل میدهد.
در این روش کودک در طی جلسات درمان که در اتاقی پر از اسباب بازی و وسایل نقاشی و… تشکیل میشود به بازی کردن و نقاشی کشیدن مشغول میشود و در مانگر طی این بازی ها ،با در نظر گرفتن کودک ،روش بازی او و وسایلی که برای بازی انتخاب می کند و همچنین تفسیر و بررسی نقاشی کودک ،به نقاط کور و تعارض های پنهان کودک پی می برد و سعی میکند که آن ها را حل کند. این روش در واقع معادلی برای روش تداعی آزاد فروید است که کودک در آن بطور غیر مستقیم مسائل خود را عنوان می کند. (بیل جانسون و آستون ،1992).
بازی درمانی تکنیکی است که معمولاً برای کمک به کودکان در بیان احساسات و تجربیات خود به روشی طبیعی و مفید به کار می رود. این موضوع که امروزه که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد ، بوسیله روانکاوی به نام ملانی کلاین که نقشی محوری در توسعه این روش بازی کرد ، ارائه شد. وی از طریق کار با کودکان مشاهده کرد که کودکان اغلب از بازی به عنوان یکی از اصلی ترین راه های ارتباطی خود استفاده می کنند.
از آنجا كه كودكان كوچك قادر به انجام برخی از روشهای متداول فرویدی مانند ارتباط آزاد نیستند. كلاین شروع به استفاده از بازی درمانی به عنوان راهی برای بررسی احساسات ، اضطراب و تجربیات ناخودآگاه كودكان كرد.
دیدگاهتان را بنویسید